Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodając 100 g ginu, 100 g koniaku, 200g Smirnoffa i 50 g rumu.
Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka możliwie jak najszybciej wypierdalamy, bo jest .
PS. kurczak musi być martwy, bo inaczej bydle sos wychleje
Z Anita dzisiaj na kolacje robimy
niezle;)
ShoGun, I jak wyszła "potrawka" ?
ShoGun, I jak wyszła "potrawka" ? Taki wypas ze dopiero w poniedzialek zalapalem gdzie jestem i co sie dzieje Polecam
Ty,ale dzisiaj środa jest ......
Ty,ale dzisiaj środa jest ...... O qfa
Nie ma co w piątek równiez robie "kurczaka" A może z tego samego przepisu będą również dobre żeberka ?
Do zeberek wiecej rumu, tez nad tym myslimy Szkoda ze Cie RIS w Nysie nie bedzie bo by sie cos przyzadzilo
Szkoda ze Cie RIS w Nysie nie bedzie bo by sie cos przyzadzilo Nie mów hop.....
Nie mów hop..... Dobra, to ja juz lece po rum
a jakby jeszcze dodać tequilli?? myślicie że nie zabije smaku "mięska" ??
Chyba nie zaszkodzi. Żubrówka by się też zdała- trochę ziołowej przyprawy:)
i koniecznie kapeczkę Jaegermaistera do smaku Tylko nie za wiele, co by za mocne nei było
no to jeszcze śliwowicę łącką dla nutki owocowej i żeby smak i moc utrwalić